12. 5. 2024   |   svátek má Pankrác
 

Bůček s houbami

Název Množství a jednotka
vepřový bůček bez kosti 1000 kg
sádlo 1 lžíce
cibule 1 ks
česnek 5 stroužků
houby 2 hrsti
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 45 min.
Jarča



Postup
Bůček nakrojíme na plátky, prosolíme, potřeme grilovacím kořením , kmínem a necháme odležet nejlépe přes noc.
Nakrájíme oloupanou cibuli a česnek na kostičky a na sádle na pánvi osmahneme.
Bůček dokrájíme na plátky, přidáme k základu na pánev a zprudka opečeme z každé strany dozlatova. Pak ztlumíme plamen, podlijeme vývarem nebo jen vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Ke konci dušení přidáme nakrájené houby. Dochutíme soli a pepřem.


 


RECEPTY

Vaječný koňak nejlepší

Postup: Do mixéru vlijeme jednu plechovku neslazené tatry, jedno salko, přidáme čtyři... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z opečené zeleniny

Postup: Na olivovém oleji opečeme nakrájený česnek a na plátky nakrájenou cibuli.... zobrazit recept

RECEPTY

Oříško čokoládové trubičky

Postup: Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený bůček

Postup: Bůček ze všech stran nasolíme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem. Vložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Jednoduché zapečené nudle

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme si cibuli nadrobno a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...